A Zumbáról

Igen, itt egy csapat! Olvashatsz barátságról, buliról, de mi köré is szerveződik ez az egész? A válasz a Zumba! De hogy mi ez? 

A Zumba egy alapvetően a latin táncokon alapuló karidó-intervall edzésforma, amelynek jelentős zsírégető hatása van és egy óra alatt akár 600 kalóriát is elégethetsz. 2001-ben hozta létre ezt a nagyszerű csoportos óratípust egy amerikai aerobik edző és táncos, Beto Perez és azóta az egész világot behálózva varázsolja vidámabbá nők százainak hétköznapjait.

Milyen egy Zumba edzés? Az első Zumba edzésed?

Először is bemész és átöltözöl. Ekkor még lehet picit meg vagy illetődve, esetleg kényelmetlenül érzed magad, hiszen akkor is egy fitness teremben vagy, habár lehet nincs testépítő alkatod... De nem adod fel, hiszen már az öltözőben is találkozhatsz pár barátságos arccal és feljössz a terembe. Elfoglalod a helyed, még mindig picit félve, majd megszólal a zene és kezdődik az óra... Lassan lépegetni kezdesz, lemásolod, amit a körötted lévők csinálnak. Kis idő elteltével egyre magabiztosabb leszel, hiszen azt a számot ami szól már jól ismered a rádióból, sőt lehet még szereted is. Feloldódsz, ellazulsz, mosolyogsz. Ránézel a melletted állóra, aki szintén mosolyog és együtt buliztok, jól érzitek magatokat. Közben a pulzusod fokozatosan emelkedik, elkezdsz izzzadni, nos valami történik. Igen! A hajszálerek kitágulnak, a vérkeringésed felélénkül és a szervezeted elkezdni égetni a zsírt, a kalóriákat, kiadni magából a felesleges méreganyagokat. Mindeközben jól érzed magad, hiszen olyan, mintha egy hatalmas házibuliban lennél. Nem szenvedsz egy percet se, nincs szükséged senkire és nem akarod abbahagyni. De egyszer muszáj. Egy lassú szám, majd nyújtó gyakorlatokat végzel. Majd tapsolsz, hiszen megérdemled, mert magadra és az egészségedre szántad ezt az egy órát. Bejössz a körbe, érzed a többiek energiáját, hisz együtt csináltátok. Kiabáltok egy hatalmasat: "1..2..3..Zumbaaaaaaa". Boldog vagy, elégedett és kiegyensúlyozott. Lemész, lezuhanyzol, átöltözöl, elköszönsz: "Jövő órán találkozunk! Ugye jössz?" Elindulsz haza és mosolyogsz! Otthon semmi stressz: nem baj ha még nincs kész a lecke, ha vár a mosatlan edény vagy még nem vitte le a kutyát, habár megígérte. Elégedett vagy, boldog, hiszen tettél magadért! Megismertél új embereket, akik vissza várnak legközelebb is! És mindez Neked nagyon-nagyon jó. 

Hát ez a Zumba! 


Csatlakozz! Zumba Újpalotán: (a XV. kerületben - Rubin utca):

2022. november 10-től: kedd és csütörtök 19:00

Részletek és bejelentkezés a zumba.kingaval@gmail.com e-mail címen

© 2017 Zumba Team Újpalota. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!